Wytwarzanie kremu chlebowego

Homogenizator kremu chlebowego Typ: KC-400 przeznaczony jest do mechanicznej homogenizacji pieczywa na gładki krem chlebowy. Urządzenie realizuje proces homogenizacji z wykorzystaniem ruchów obrotowych elementu homogenizującego. Ruch ten zapewnia równomierną i całkowitą homogenizację w całym urządzeniu. Nieodłącznym elementem urządzenia jest szafa sterownicza, która wyposażona w sterownik PLC oraz dotykowy panel operatorski czuwa nad prawidłową pracą maszyny oraz procesu. Za pomocą panelu operatorskiego możliwa jest zmiana ustawień procesowych w prosty i przyjazny użytkownikowi sposób. Wszystkie części stykające się z ciastem posiadają atest Państwowego Zakładu Higieny. Konstrukcja homogenizatora w maksymalnym stopniu zapewnia bezpieczeństwo  użytkownikowi.  

Główne zespoły: 

  1. Zbiornik produkcyjny o poj. 400l 
  2. Napęd wirnika – 2900 obrotów/min
  3. Pompa opróżniająca o wydajności 1000 l/h wraz z wylewką
  4. Klapa zamykająca wraz z wyłącznikiem krańcowym
  5. Szafa sterownicza

Dane techniczne:

  • średnica 800 mm
  • wysokość przy otwartej pokrywie  1900  mm 
  • maksymalna ilość homogenizowanego produktu  400 l
  •  masa homogenizatora  170 kg 
  • moc zainstalowana   8  kW 
  •  zasilanie elektryczne   400   V 
  •  częstotliwość   50   Hz 
  •  głośność maszyny na biegu luzem    ≤80   dB (A)