Homogenizator kremu chlebowego Typ: KC-400 przeznaczony jest do mechanicznej homogenizacji pieczywa na gładki krem chlebowy. Urządzenie realizuje proces homogenizacji z wykorzystaniem ruchów obrotowych elementu homogenizującego. Ruch ten zapewnia równomierną i całkowitą homogenizację w całym urządzeniu. Nieodłącznym elementem urządzenia jest szafa sterownicza, która wyposażona w sterownik PLC oraz dotykowy panel operatorski czuwa nad prawidłową pracą maszyny oraz procesu. Za pomocą panelu operatorskiego możliwa jest zmiana ustawień procesowych w prosty i przyjazny użytkownikowi sposób. Wszystkie części stykające się z ciastem posiadają atest Państwowego Zakładu Higieny. Konstrukcja homogenizatora w maksymalnym stopniu zapewnia bezpieczeństwo użytkownikowi.
Główne zespoły:
- Zbiornik produkcyjny o poj. 400l
- Napęd wirnika – 2900 obrotów/min
- Pompa opróżniająca o wydajności 1000 l/h wraz z wylewką
- Klapa zamykająca wraz z wyłącznikiem krańcowym
- Szafa sterownicza
Dane techniczne:
- średnica 800 mm
- wysokość przy otwartej pokrywie 1900 mm
- maksymalna ilość homogenizowanego produktu 400 l
- masa homogenizatora 170 kg
- moc zainstalowana 8 kW
- zasilanie elektryczne 400 V
- częstotliwość 50 Hz
- głośność maszyny na biegu luzem ≤80 dB (A)